Výživa v seniorském věku - 8 hodin

Obrázek kurzu
jídelníček pitný režim senior výživa zdraví

Obsah kurzu

Znáte všechny výživové složky a jejich význam pro výživu seniora? Vyvážený jídelníček je nezbytný pro zajištění a udržení vitality pro lidi v seniorském věku. Každodenní výběr jídel se podílí na tom, jak se klient cítí, jak vypadá a jak je zdravý. Pod dohledem zkušeného lektora na tomto 8 hodinovém akreditovaném kurzu proberete základní výživová doporučení, výživové problémy u seniorů či specifika výživy.

Délka kurzu: 8 h

Název a číslo akreditace MPSV ČR: Výživa v seniorském věku – úvod do problematiky, A2019/0720-PC/PP

Z obsahu kurzu:

V rámci kurzu bude probírána výživa obecně, výživové složky, jejich význam pro výživu člověka a pitný režim.

Prvním obsahovým bodem kurzu jsou Fyziologické změny na trávicím traktu (sociologické a psychologické změny, stravovací návyky seniorů, užívání léků, apod.) a výživové problémy u seniorů (obezita, malnutrice, karence).

Seznámíte se základními výživovými doporučeními. Důraz bude kladen na kvalitu výživy, její skladbu a sloučení s pitným režimem.

Dozvíte se také, jaké druhy léčebné výživy lze aplikovat u jednotlivých diagnóz, a seznámíte se s jídelním záznamem. 

Individuální domluva

Obsah kurzu

Znáte všechny výživové složky a jejich význam pro výživu seniora? Vyvážený jídelníček je nezbytný pro zajištění a udržení vitality pro lidi v seniorském věku. Každodenní výběr jídel se podílí na tom, jak se klient cítí, jak vypadá a jak je zdravý. Pod dohledem zkušeného lektora na tomto 8 hodinovém akreditovaném kurzu proberete základní výživová doporučení, výživové problémy u seniorů či specifika výživy.

Délka kurzu: 8 h

Název a číslo akreditace MPSV ČR: Výživa v seniorském věku – úvod do problematiky, A2019/0720-PC/PP

Z obsahu kurzu:

V rámci kurzu bude probírána výživa obecně, výživové složky, jejich význam pro výživu člověka a pitný režim.

Prvním obsahovým bodem kurzu jsou Fyziologické změny na trávicím traktu (sociologické a psychologické změny, stravovací návyky seniorů, užívání léků, apod.) a výživové problémy u seniorů (obezita, malnutrice, karence).

Seznámíte se základními výživovými doporučeními. Důraz bude kladen na kvalitu výživy, její skladbu a sloučení s pitným režimem.

Dozvíte se také, jaké druhy léčebné výživy lze aplikovat u jednotlivých diagnóz, a seznámíte se s jídelním záznamem.