Výživa v seniorském věku - 8 hodin
Obsah kurzu
Znáte všechny výživové složky a jejich význam pro výživu seniora? Vyvážený jídelníček je nezbytný pro zajištění a udržení vitality pro lidi v seniorském věku. Každodenní výběr jídel se podílí na tom, jak se klient cítí, jak vypadá a jak je zdravý. Pod dohledem zkušeného lektora na tomto 8 hodinovém akreditovaném kurzu proberete základní výživová doporučení, výživové problémy u seniorů či specifika výživy.
Délka kurzu: 8 h
Název a číslo akreditace MPSV ČR: Výživa v seniorském věku – úvod do problematiky, A2019/0720-PC/PP
Z obsahu kurzu:
V rámci kurzu bude probírána výživa obecně, výživové složky, jejich význam pro výživu člověka a pitný režim.
Prvním obsahovým bodem kurzu jsou Fyziologické změny na trávicím traktu (sociologické a psychologické změny, stravovací návyky seniorů, užívání léků, apod.) a výživové problémy u seniorů (obezita, malnutrice, karence).
Seznámíte se základními výživovými doporučeními. Důraz bude kladen na kvalitu výživy, její skladbu a sloučení s pitným režimem.
Dozvíte se také, jaké druhy léčebné výživy lze aplikovat u jednotlivých diagnóz, a seznámíte se s jídelním záznamem.
Obsah kurzu
Znáte všechny výživové složky a jejich význam pro výživu seniora? Vyvážený jídelníček je nezbytný pro zajištění a udržení vitality pro lidi v seniorském věku. Každodenní výběr jídel se podílí na tom, jak se klient cítí, jak vypadá a jak je zdravý. Pod dohledem zkušeného lektora na tomto 8 hodinovém akreditovaném kurzu proberete základní výživová doporučení, výživové problémy u seniorů či specifika výživy.
Délka kurzu: 8 h
Název a číslo akreditace MPSV ČR: Výživa v seniorském věku – úvod do problematiky, A2019/0720-PC/PP
Z obsahu kurzu:
V rámci kurzu bude probírána výživa obecně, výživové složky, jejich význam pro výživu člověka a pitný režim.
Prvním obsahovým bodem kurzu jsou Fyziologické změny na trávicím traktu (sociologické a psychologické změny, stravovací návyky seniorů, užívání léků, apod.) a výživové problémy u seniorů (obezita, malnutrice, karence).
Seznámíte se základními výživovými doporučeními. Důraz bude kladen na kvalitu výživy, její skladbu a sloučení s pitným režimem.
Dozvíte se také, jaké druhy léčebné výživy lze aplikovat u jednotlivých diagnóz, a seznámíte se s jídelním záznamem.